22

feb

Nederlands kampioen!!

Nederlands kampioenschap junioren indoor 2016

Op het Nk indoor Junioren hebben een aantal leden van de sprint springgroep meegedaan. Bij het verspringen was Tim Verhoeven degene die de spits afbeet hij werd dertiende met een afstand va 5.53m.

Dan starten de serie 60m. waar Iris Bastmeijer [MA], Domingos Muanza [JA], Nathaniel Uwakwe [JA] en Joris van Gool [JA] op uitkomen.

Iris loop een tijd van 7.98 sec. gelijk een PR en plaatst zich voor de halve finale.

Domingos en Nathaniel proberen de jury door middel van een wisseltruc met de startnummers af te leiden alleen zijn deze scherper dan de atleten en zorgen zij dat dit probleem zonder diskwalificatie geregeld wordt, maar beide atleten zijn waarschijnlijk zo van slag dat de uitslag er niet toe leid dat zij door kunnen naar de halve finale Domingos loopt 7.45sec. en Nathaniel 7.71sec.

Als tweede onderdeel voor Tim start hij op de 60m. B junioren en hij finisht in een tijd van 7.59 sec. gelijk een PR en geplaatst voor de halve finale, Tim was duidelijk in zijn nopjes.

Dan is Joris aan de beurt en hij laat er geen gras over groeien en maakt aan iedereen duidelijk wat de bedoeling van deze dag is, in een tijd van 6.89 vliegt hij over de finish en alle tegenstanders weten dan eigenlijk al dat zij alleen nog maar voor zilver en brons kunnen gaan.

In de halve finales sprint Iris weer een keer naar een nieuw PR 7.92 sec. en na wat rekenwerk op de tribune van moeder Bastmeijer weten wij dat zij zich hiermee heeft geplaatst voor de finale wat dan weer een enorme smile geeft op het gezicht van Iris, ze beseft nu dat ze bij de snelste A-meiden van Nederland hoort!!

Tim laat zien dat hij er alles aan wil doen om in aanmerking te komen voor een finaleplaats en sprint in de halve finale naar weer een PR 7.57 sec. alleen is de tegenstand bij de B junioren van een hoog niveau en is de finale voor Tim net iets te ver weg maar toch, goed gedaan Tim!

Om zijn bedoelingen nogmaals kracht bij te zetten stormt Joris in de halve finale met weer een snellere tijd 6.87 als eerste over de finish, dus hij kan ook aan de voorbereiding beginnen voor de finale.

Na een lange dag met top atletiek, dus genieten, zijn dan eindelijk de finales van de 60m. Iris start in laan 2 en om nog een PR te lopen dan moet, ondanks de druk van een finale, alles weer prefect gaan en dat was voor vandaag net iets te veel gevraagd met nog wel een redelijke start, maar de de serie en halve finale waren echt beter, doet zij er alles aan om een mooi resultaat te lopen en met een tijd van 8 sec. mag zij erg trots zijn op haar prestatie, 8e van Nederland bij de A-meiden en met nog een jaar in deze categorie voor de boeg alle mogelijkheden om dit nog te verbeteren. Top gedaan Iris!!

De allerlaatste finale van deze dag is de 60m. van de A jongens met in het midden in laan 4 Joris als snelste man van de dag, na het startschot vliegt Joris uit de blokken en na 20m. weet iedereen hoe de rug van Joris er uitziet en sprint hij in een tijd van 6.85 sec. over de finish, uitslag NEDERLAND KAMPIOEN een nieuw PR en ook nog eens de tweede tijd aller tijden bij de A junioren.

Wel zwikt hij zijn enkel om tijdens het uitlopen op het schuine gedeelte van de bocht, even schrikken en maar hopen dat hierdoor het meedoen volgende weekend bij de senioren niet in gevaar komt.

Dag 2 de zondag, 3 deelnemers van ons: Tim en Iris komen uit op de 60m. horden en Mitchell en ook nog als reserve toegelaten Tim op de 200m.

We beginnen met de series 60m. horden, eerst Tim hij loopt in een tijd van 9.31 sec. Een nieuw PR maar plaats zich hiermee niet voor de finale.

Dan is Iris aan de beurt ook zij loopt een nieuw PR en doet het vooral in de ogen van de trainer erg goed maar Iris is zo iemand die niet snel tevreden is en loopt nog een tijdje te mopperen, maar ook hier Iris volgend seizoen nog voldoende mogelijkheden om jezelf te bewijzen.

Voor ons het laatste onderdeel van dit kampioenschap de 200m. indoor Tim en Mitchell moet hier aan de bak Tim loopt als eerste een tijd van 24.51 sec. Een nieuw PR maar geen finale en Mitchell sprint ook naar een nieuw PR alleen moet hij nog leren dat bij een indoor 200m. niet kan worden gestart als bij een 400m. want dan zijn de tegenstanders weg en pak je ze echt niet meer terug. Daarom de volgende keer KNALLEN en dit vanaf het startschot.

 


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
Coen Huyding 22 februari 2016 0 reacties