4

maa

2x zilver Op het NK Indoor Senioren

NK Indoor senioren

Weer een weekendje Apeldoorn, samen met de familie Bastmeijer die ook weer heel het weekend aanwezig is en waar ik toch maar lekker met mee kan rijden, bedankt hiervoor!!

De zaterdag start met het verspringen van Eva Bastmeijer, in een redelijk sterk veld heeft zij 6 geldige sprongen met als beste sprong 5.86m. waarmee zij een, voor atleten altijd vervelende, 4e plaats haalt. Als supporter zeg ik toch goed gedaan Eva!

Als Eva net klaar is met het verspringen moet zij zich weer snel gaan voorbereiden [warming up] voor de series 60m. sprint, in de 3e serie wordt zij 3e en met een tijd van 7.73 sec. een nieuw PR, kwalificeert zij zich voor de halve finale. Amper terug op de tribune gaan we al weer naar beneden om Eva voor te bereiden voor deze halve finale, het gevoel is goed maar om zich te plaatsen voor de finale zou Eva minimaal, haar net gelopen PR, met nog eens 0,3 sec. moeten verbeteren en dat is op het moment net iets te veel gevraagd, zij sprint zich met een tijd van 7.76 sec. naar een 6e plaats in haar gelopen halve finale en dus houd hier de 60m. voor haar op.

Ook op de 60m. bij de mannen starten Koen van Erve en gastatleet Wicher Nijkamp [uitkomend voor Spado] maar mee trainend in de Attila sprintgroep, en Wicher sprint met een tijd van 7.02 sec. naar de eerste plaats in zijn serie en plaatst hij zich daarmee voor de halve finale en daar loopt hij in zijn serie naar 6e plaats in een tijd van 7.03 sec. niet genoeg voor een finale plaats, zijn reactie is en beetje teleurgesteld [omdat de 7 nog geen 6 is geworden] maar toch ook wel weer tevreden.

Koen van Erve, vorig jaar nog finalist op de 60m., wil dit graag nog een keer herhalen ook al weet hij dat dit erg moeilijk is zeker omdat alle toppers aanwezig zouden zijn. Om zijn doelstelling kracht bij te zetten opent hij zijn wedstrijd door in de serie naar een 2e plaats te lopen en gelijk zijn PR 6.96 sec. te evenaren, knap gedaan en gelijk geplaatst voor de halve finale, in de halve finale sprint hij in zijn serie naar een 3e plaats en gaat hij met zijn tijd 6.94 sec. een nieuw PR als tijd snelste na de eerste 6 geplaatste sprinter naar de finale, top!! Doelstelling gehaald, nu nog genieten van het mogen lopen van een sprintfinale op een Nederlands Kampioenschap. In de finale loopt Koen weer een goede race en evenaart hij nogmaals zijn net gelopen nieuwe PR en met deze tijd 6.94 sec. wordt hij 7e voorwaar een schitterende prestatie!!

Ook Sander Hage moet vandaag aan de bak, met zijn eeuwige concurrent Fabian Florant als gevaarlijkste tegenstander voor de eerste plaats begint Sander zijn reeks sprongen met een foutsprong, en laat Fabian in zijn eerste poging [16,26m.] gelijk zien dat er vandaag voor Sander niet veel te halen valt voor wat betreft de eerste plaats.

Wel kan Sander nog proberen zijn PR te verbeteren, hier zet hij dan ook op in maar ook dit is voor vandaag een te zware opdracht, hij wordt 2e met een afstand van 15.20m. net 28 cm onder zijn PR. Dus sluit Sander maar af met een laatste poging die alle media haalt, doordat hij in de zandbak nog een salto maakt achter de hink stap sprong, toch nog een manier gevonden om de aandacht op hem te vestigen.

De tweede dag van dit senioren NK begint met de series 200m. waar Eva aan mee doet, in de 2e serie wordt zij 2e en met een tijd van 24.87 sec. Omdat zijn nog geen indoor PR had is dit dus gelijk een PR.

Waarbij zij later wel toegaf dat ze dit niet zo slim had aangepakt omdat ze was uitgebold en na haar kwam nog een serie zodat ze niet zeker was van een plaats in de finale, dit pakt toch nog goed uit en haar tijd was goed genoeg om als tijd snelste na de geplaatste sprinters door te gaan naar de finale. In deze finale betekende dit wel dat je door deze tijd in de mindere banen terecht komt en zoals gewoonlijk is de volgorde van de uitslag ook weer 1e is baan 6 en 6e wordt baan 1 dus Evan startende in baan 2 wordt dus ook 5e in een tijd van 24.94 sec.

Voor mij was het volgende onderdeel, hoogspringen dames, uiteindelijk het onderdeel waar ik echt heb genoten, dit omdat Tanita Hofmans zo verschrikkelijk stond te genieten op het wedstrijd terrein, dit had ik al eventjes niet gezien bij haar en dit is wat sport toch moet losmaken bij een deelnemer!! En genieten haalt ook het beste in en atleet naar boven, Tanita springt met een hoogte van 1.75m. naar een PR en een 2e plaats, dus zilver op een NK Proficiat Tanita!!

In de middag moet Tanita ook nog hink stap springen, door de keus van de wedstrijd organisatie dat er bij de dames alleen maar van de 11m. balk mag worden gesprongen wordt het deelnemersveld aardig uitgedund en van de 7 deelnemende dames zijn er dan ook nog 2 die het te riskant vinden om vanaf deze balk te springen, en deze breken hun poging daarom ook telkens af, onder deze dames is ook Tanita, zij vond het ook een te groot risico en wil geen risico een blessure op te lopen, dus met 6 0 sprongen geen uitslag voor haar.

De laatste van onze groep is Wicher Nijkamp op de 60m. horde in zijn serie sprint hij naar een eerste plaats in een tijd die net 0,01 onder zijn PR ligt dus met 8.18 sec. gaat hij naar de finale. In de finale, het allerlaatste onderdeel van dit NK Indoor, sprint Wicher naar een 6e plaats in een tijd van 8.30 sec.

 

 


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
Coen Huyding 4 maart 2016 0 reacties