2

maa

NK junioren 2015

Een grote groep atleten van de sprit springgroep zijn vertegenwoordigt op het NK junioren Indoor in Apeldoorn. De doelen zijn verschillend, voor een aantal is het kennismaken met het circus van een NK en daar ervaring in opdoen en toch ook proberen in de buurt te komen of verbeteren van je PR weer een aantal gaan alleen voor het verbeteren van zijn of haar PR en kijken wat dat eventueel voor gevolgen heeft en er zijn er ook die gewoon meedoen voor de medailles.

 

Op zaterdag vertrekken we al om 07.00 uur om op tijd aanwezig te zijn, en dat zijn we de deur was nog niet open en de koffie nog niet klaar maar Iris Bastmeijer was er wel klaar voor en kon op haar gemak wennen aan het gedoe op een NK.

Iris moet ook als eerste starten, de series 60m. sprint zijn de opening van het NK Iris komt goed door de serie zij wordt 4e in haar serie, in een tijd van 8.25 sec. plaatst zij zich voor de halve finale. Bijna gelijktijdig met de sprint begint ook het verspringen voor de JB Vincent Staat moet proberen de finale groep te halen maar dan blijkt dat in de atletiek je motivatie soms je ergste tegenstander is en dat je in de drie pogingen die je eerst krijgt je jezelf een beetje voorbij rent en daardoor niet die afstand springt als die je voor ogen hebt, met een afstand van 5,75m. met daarin bijna een pirouette, wordt hij 12e

Bij de A-junioren start Domingos Muanza en in een evenaring van zijn PR 7.46 sec. en met nog de naweeën van het zwemmen eerder deze week, plaatst hij zich voor de halve finale. Bij de B junioren starten Tim Verhoeven en Nathaniel Uwakwe Nathaniel loopt een mooi PR 7.69 sec. maar heeft de pech dat hij zich als 24e plaatst samen met Netinai Inapai en men naar de duizendste sec. gaat kijken en Nathaniel is hiermee net iets langzamer als zijn kompaan, dus net geen halve finale, Jammer maar wel een PR. Tim is net een honderdste langzamer als zij PR hij loop 7.81 sec. maar kan zich hiermee niet plaatsen voor de halve finale en zal het dit jaar nog moeten doen met een mooie ervaring op zo’n grote wedstrijd maar ik ben ervan overtuigt dat dit in de toekomst beter zal gaan.

Bij de 400m. Jongens B komt Mitchell Emmers uit in de 2e serie en loopt een goede eerste ronde maar in de 2e ronde laat hij zich inhalen en eindigt in een tijd van 56.64 sec. als laatste in deze serie en plaats zich hiermee niet voor de finale, dus op naar de 200m.

De halve finales 60m. sprint zijn nu aan de beurt Iris start in de 2e serie en wordt hier 6e in een tijd van 8.22 sec. Net geen PR maar wel alles meer onder controle, du finale zit er daarom niet in, daarom op naar morgen voor de 60m. horde. In de 2e serie van de HF jongens A loopt Domingos de problemen van het zwemmen zijn duidelijk nog niet over en met veel te stijven benen beent hij zich naar een tijd van 7.59 sec. Niet genoeg voor een finale.

Op dag twee rijden Tijs en ik met een kippenhok achterin, Eva Carlijn en Noor, richting Apeldoorn voor naar later blijkt een zeer succesvolle tweede dag.

Op deze dag is David Staat als eerste aan de beurt op de 60m. horde jongens A in de 2e serie sprint hij op zijn gemakje naar de winst in een tijd van 8.37 sec. Plaatst hij zich makkelijk voor de finale die pas op het eind als laatste onderdeel wordt gelopen, dus moet hij zich rustig houden maar wel zijn focus zien vast te houden, voorwaar niet makkelijk.

Bij de meisjes B start nu Iris op de 60m. horde Haar trainer Jeroen is bij de warming up geweest en geeft aan dat het daar echt wel goed ging maar dat er toch nog best wat spanning aanwezig is en dat alles mogelijk is, het kan zo maar heel goed gaan en dan zit er een finale plaats in maar hij geeft ook aan dat door overconcentratie het zomaar ook helemaal fout kan gaan en beide dingen gebeuren ook, bij het instarten gaat Iris als een speer over de horden en vallen alle puzzelstukjes goed in elkaar en bij de wedstrijd gaat het helemaal fout en eindigt de wedstrijd bij horde drie en is het over. Iris wel een ervaring die je mee neemt naar de volgende belangrijke wedstrijden waar het dan steeds beter zal gaan, kop op meid!!

Op de 200m. Jongens B moet Mitchell de nare ervaring van de 400m. doen vergeten, we spreken af dat we voor een PR willen gaan en wat dat dan eventueel verder brengt zien we wel maar het eerste doel wordt een PR, hij start in de 4e serie en wordt hier derde in een mooi PR van 24.09 sec. Dus missie geslaagd, nu even afwachten of er een finale plaats inzit? Het zal niet makkelijk zijn omdat er maar 6 naar de finale kunnen en dat is ook zo met een twaalfde plaats mag hij best tevreden zijn.

Bij het hinkstapspringen staan twee atleten die bij Sander in de groep trainen op de deelnemerslijst n.l. Vincent Staat en gastlid Lekan Dalenberg [Atledo] Lekan is ondertussen al derde geworden bij het hoogspringen en nu moet hij samen met Vincent aan de bak bij het HSS. Voor Vincent zijn de coördinatieve problemen die zich gisteren voordeden bij het verspringen nog niet over en met een verste afstand van 11.75m. haalt hij de finale niet en moet hij de wedstrijd verlaten, Vincent kennende krijgen Sander en Arno nu extra werk aan de winkel.

De springklassen van Lekan is dermate duidelijk dat hij zich eigenlijk gemakkelijk naar een eerste plaats springt en met een afstand van 13.44m. wordt hij Nederlands Kampioen Lekan Proficiat, super gedaan.

Dan het slotstuk van het NK en ook voor ons na lang wachten eindelijk de finale 60m. horden met David als een van de favorieten. Hij is er helemaal klaar voor en David kennende zal iedere andere finalist hier rekening met hem moeten houden dit omdat David op belangrijke momenten hij altijd iets meer kan brengen als dat men van hem verwacht. En wat wij hoopten gebeurd ook na een niet perfecte maar wel goede start snelt hij als een speer over de horden pakt iedereen terug die bij horden twee nog voor hem ligt en wordt in een nieuw persoonlijk en clubrecord Nederlands Kampioen in een tijd van 8.26 sec is hij duidelijk de kampioen en uit dat in een rondje door de hal en een dansje met de mascotte.

David van harte gefeliciteerd, helemaal top!!!


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
Coen Huyding 2 maart 2015 0 reacties