22

feb

NK Indoor

Op zaterdag 21 februari zijn wij met drie atleten van de sprint springgroep in Apeldoorn aanwezig waar de Nederlandse kampioenschappen indoor worden gehouden.

Eva Bastmeijer komt uit op de 60m. Koen van Erve ook op 60m. en Sander Hage op het hinkstapspringen.

Eva heeft haar zus en ouders zo gek gekregen extra vroeg naar Apeldoorn af te reizen, ze is al bezig met haar warming up als wij, de familie van Erve en ik, in Apeldoorn arriveren, of is het misschien een beetje verkeerd gekeken in het chronologisch en was ze toch iets te gespannen. Maakt niets uit een beetje spanning heb je nodig om goed te presteren en dat heeft ze gedaan, Eva moest uit komen in de voorrondes waar zij in de derde serie liep en hier in 7.83 sec. naar een tweede plaats liep en zich daardoor voor de halve finale plaatste. In de halve finale kwam Eva uit in de tweede halve finale en werd hier vierde in een tijd van 7.87 sec. Waardoor zij zich niet plaatste voor de finale en in totaal twaalfde werd, voorwaar niet slecht op een NK sprint wat in Nederland strek bezet is!

Koen moet ook, zeker ook vanwege de sterke bezetting, uitkomen in de voorrondes. Koen start in de eerste serie en wordt hier eerste in een tijd van 6.98 wat een nieuw PR is!

Wij zitten op de tribune te wachten om hem te feliciteren maar hij blijft lang weg zodat bij ons de angst ontstaat dat er iets aan de hand is, dus ga ik naar de warming up ruimte en zie Koen goed gefocust beneden rondlopen, en op de vraag waarom hij niet even naar de tribune komt zegt hij zich hier beter kan concentreren en dat zien wij terug als hij de halve finale gaat lopen, want hier heeft hij zich natuurlijk voor geplaatst. In de halve finale start Koen in de derde serie en wordt hier derde in een tijd van 6.98 sec. een evenaring van zijn PR, en de beloning voor het goed presteren is nu een plaats in de finale en omdat er twee atleten bij waren die buiten mededinging meededen moest je al bij de beste zes van Nederland zijn om je te plaatsen voor deze finale.

In zijn eerste NK finale als senior op een kan het niet anders zijn als dat de spanning wel degelijk aanwezig moet zijn en als je dan in een tijd van 7.01 sec. vijfde wordt kun je zeggen dat je boven modaal hebt gepresteerd, top Koen!!

Sander komt wat later aan in Apeldoorn zijn wedstrijd staat gepland om 15.25 uur dus heeft hij thuis wat langer rust genomen. Maar nu moet hij aan de bak, zeker omdat hij al wat langer meedraait bij de top van Nederland wordt er van hem verwacht even een medaille op te halen, Sander is in een goede doen, is blessure vrij en klaar voor dit NK. In zijn eerste poging springt hij 15.34m. wat hem onmiddellijk op de eerste plaat zet en wat bij de andere deelnemers het gevoel zal doen ontstaan dat hier vandaag niet veel te halen is. In zijn tweede poging springt hij 15.46m. wat later de winnende sprong blijkt te zijn, voor mij jammer want ik had 15.51m. voorspeld en nu mis ik een lekker biertje [snik] hij springt nog een geldige sprong 15.30m. en zijn ijver om dichter in de buurt van de 16m. te komen gaan zijn laatste drie pogingen fout maar kunnen wij Sander toch mooi feliciteren met het behalen van een gouden medaille, SUPER SANDER!!!

In het weekend van 14 en 15 februari komt Philippe Scheepres uit op het NK masters 35+ bij het verspringen In een mooie constante serie springt hij bij zijn derde poging met een afstand van 5.98m. naar een zilveren medaille, Philippe van harte [jonge]man wij zijn trots op jouw!


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
Coen Huyding 22 februari 2015 0 reacties

Warning: simplexml_load_file(http://www.av-attila.nl/nieuws/rss): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 42 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "http://www.av-attila.nl/nieuws/rss" in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 42 Notice: Trying to get property 'channel' of non-object in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 44 Notice: Trying to get property 'item' of non-object in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 44 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 44