12

feb

NK Junioren 2014

Afgelopen weekend zijn in Apeldoorn de Nederlandse kampioenschappen Junioren indoor gehouden, vanuit de sprint horde springgroep deden Carlijn van de Heuvel [Kogel], Eva Bastmeijer [HSS], David Staat [60H], Vincent Staat [HSS], Olivier Somers [60H] en onze gastatleet Joris van Gool [60m. en 60m.H] mee.

Na zo’n weekend heb je alles meegemaakt wat sport zo mooi en moeilijk maakt.

Op de zaterdag komt Joris als eerste aan de beurt met de series 60m. JB.

Hij start, beheerst om zeker geen valse start te maken, in de 5e serie en wint deze heel erg makkelijk in een tijd van 7.07 sec. en dus kan hij zich gaan voorbereiden op de halve finale. Ook de halve finale wint hij en met een tijd van 7.06 sec. en hiermee gaat hij als tijdsnelste de finale in. In de finale gaan alle remmen los en op een indrukwekkende manier wint hij de finale en met een tijd van 7.00 sec. een nieuw PR, zijn eerste reactie is een beetje teleurgesteld omdat het niet onder de 7 sec. is, maar hij pakt wel mooi de gouden medaille en is hiermee toch verschrikkelijk blij!!

Carlijn komt vandaag uit op kogel, een onderdeel voor haar van de meerkamp, zij is weer op de weg terug van een slepende blessure en zal met enkelvoudige wedstrijden proberen weer zo snel mogelijk geheel hersteld te raken om in het zomerseizoen weer uit te komen op de meerkampen. Met een afstand van 11.21m. wordt zij 13e en kan ze blij zijn eindelijk weer eens een wedstrijd te hebben gedaan.

Op de zondag wordt er voor ons geopend met de series 60m. horde.

Olivier komt als eerste de piste op in de 2e serie JA hij wordt in deze serie eerste in een tijd van 8.57 sec. en gaat hiermee rechtstreeks naar de finale. In de finale heeft Olivier een fantastische start en lijkt niets meer in de weg te staan voor een mooie uitslag, alleen worden in de sport te prijzen pas op de finish verdeeld, Olivier schiet bij de tweede horden met zijn hak uit zijn schoen, hij probeert tijdens de race zijn schoen uit te schoppen maar dit lukt pas bij de finish passage. Maar of je nu met één schoen of een losse schoen een finale moet lopen een goede uitslag kun je wel vergeten, dus lopend op een losse schoen wordt hij zesde in een tijd 9.22 sec. Enorm balen maar ik weet zeker dat dit hem extra zal motiveren om in het zomerseizoen te laten zien wat hij wel kan, Olivier, net als vorig jaar, maak het ze moeilijk, en laat ze je rug zien!!!

Het volgende onderdeel is de 60m. horde JB in de eerste serie loopt David hij wint deze in een tijd van 8.30 sec. En de 2e serie wordt gewonnen door Joris met een tijd van 8.21 sec. Beide zijn ze rechtstreekst geplaatst voor de finale. In de finale zitten zij in de banen 3 en 5 en in baan 4 zit Rik Taam wat op het eind een directe concurrent van David blijkt te zijn. Na het startschot is op de eerste horde al te zien dat tegen Joris geen kruit gewassen is, hij ligt bij de eerste horden al 1½m. voor maar voor plaats 2 en drie moet echt worden gestreden en dit blijkt uit de tijden die zij lopen, beide lopen zij 8.18 sec. Alleen door een fantastische finish actie van David is hij op de foto iets voor Rik en wordt hij met zilver beloond! Joris zet zijn race op een indrukwekkende manier voort en vliegt over de horden hij pakt goud in een verschrikkelijk snelle tijd van 7.88 sec. en hiermee is hij nu wel duidelijk heel erg blij maar niet alleen hij ook de toeschouwers zijn onder de indruk.

Het is 15.10 uur en Vincent gaat beginnen aan zijn optreden bij het HSS voor jongens B deze wedstrijden zijn voor hem nog leermomenten maar je kunt wel merken dat hij snel leert van de drie pogingen die hij heeft zijn er twee geldig waarvan er eentje een nieuw PR is en hij wordt hiermee 10e wat inhoud dat hij de finale niet heeft gehaald, maar geen probleem met wat wij hebben gezien komt dit in de toekomst zeker wel.

Ondertussen is Eva al even bezig met de warming up voor het hink stap springen, Sander heeft gezegd dat hij ze beneden niet hoeft te begeleiden maar is ondertussen al wel twee keer naar beneden geweest om de puntjes op de i te zetten. Om ongeveer vijf uur start het HSS en na de eerste ronde staat Eva eerste, maar bij elke ronde verder wordt zij steeds door iemand gepasseerd, vanaf de tribune probeert Sander haar te pushen haar aanloop agressiever uit te laten voeren maar Eva blijft een beetje voorzichtig aanlopen totdat zij zelf, na de voorlaatste ronde, ontdekt dat zij niet meer bij de eerste drie staat en wij zien haar een beetje kwaad worden, ze wordt zelfs een beetje brutaal, door op het moment dat zij op het punt staat te beginnen aan haar laatste poging, het publiek te vragen haar met handgeklap te ondersteunen. En waar je dan op hoopt haalt ze het beste uit haar naar boven, loopt een stuk agressiever aan en springt een nieuw PR 11.52m. wat tevens betekent dat de bronzen medaille binnen is, Proficiat Eva!!


  Rens

Super, mooie prestaties en Oliver outdoor je revanche pakken!


  Arlette

Hmm, daar ging iets mis!!


  Arlette

Leuk verslag! Nog gefeliciteerd allemaal!


  Arlette

Leuk verslag! Nog gefeliciteerd allemaal!


  Arlette

Leuk verslag! Nog gefeliciteerd allemaal!


  Arlette


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
Coen Huyding 12 februari 2014 6 reacties