30

jun

NK junioren en limiet voor EK

Voor de sprint horde springgroep zoals onze sprintgroep voortaan eigenlijk dient te heten begint het NK junioren in Eindhoven pas op de zaterdag op deze dag moeten Joris, David en Eva starten op de 100m. Eva start als eerste, het instarten gaat erg goed maar op het moment dat het echt moet gebeuren maakt Eva eigenlijk een valse start dus stopt ze, de starter schiet echter niet terug en dus begint Eva haar race nogmaals maar nu vanuit al een staande positie en loopt dus duidelijk achter de feiten aan, maar als je dan ziet dat de opgelopen achterstand tijdens de race niet groter wordt heb ik toch hoop voor de toekomst. Ze had een beste tijd staan van 12.73 sec. en met deze start loopt toch nog 12.91 sec. Dus een 12.50sec. had er echt wel ingezeten.

David start in zijn serie met een tijd van 11.54 sec waar hij een tijd had staan van 11.61 sec. dus een PR, heel goed maar is het genoeg voor de halve finale want als derde ga je niet rechtstreeks naar de halve finale, na een tijdje blijkt dat hij als derde tijd snelste naar de halve finale mag. Bij David was nog even twijfel of hij nog wel zou starten omdat hij de dag van morgen met de 110m. horden voor wou laten gaan maar de uitdaging om op een NK een halve finale 100m. te lopen was groter en dus startte hij wel in de halve finale, na een betere start als in de series liep de race niet zo goed als de serie en finishte hij in een tijd van 11.69 sec. en plaatste zich niet voor de finale, jammer.

Dan hebben we ook nog onze gastatleet van A.V. Spiridon uit Rijen. Wij wisten al van de trainingen dat het iets bijzonders was maar wat we deze dag meemaken is uniek, hij heeft een nog niet erkent PR staan van 11.14 sec. staan, omdat ze de wind niet correct hadden gemeten. In de series loopt deze C. junior bij de B. Junioren een tijd van 11.20 sec. En plaats zich rechtstreekst voor de halve finale. Tijdens de halve finale zit hij naast een directe concurrent en gaat hij de competitie aan en loopt met een meewind van +0,2m. een tijd van 11.08 sec wat de snelste tijd is ooit door een C junior gelopen en natuurlijk ook een finale plaats. Als Ton de Kort de stadionspeaker omroept dat hij een C junior is gaat er een algemeen geroesemoes door het stadion, waar je als trainer kippenvel van krijgt.

Dan komt op het eind van de dag de finale, vele mensen zijn dan al naar huis en missen daarom een schitterend finale, want hierin zitten een aantal klasbakken die met elkaar uit moeten gaan vechten wie de beste is van Nederland. Misschien ook omdat de meewind 3,5m. is wordt er en tijd gelopen onder de 11.00 sec. In mijn optie is het toch uniek dat de drie finalisten tijden lopen onder de 11.00 sec. De nummers 1 en 2 lopen dezelfde tijd n.l. 10.95 sec. En Joris wordt als C junior derde in een tijd van 10.97 sec. Langs de kant staan een aantal personen [Marcel zijn vader, Jeroen zijn clubtrainer Marian zijn horde trainster en Coen zijn sprinttrainer] vol ongeloof te kijken naar wat er zich allemaal op de baan afspeelt. Joris van harte jongen het was geweldig!!!

 

De zondag begint al weer met de series 110m. horde. In de eerste serie loopt Joris jawel onze C junior en plaats zich met een PR 15.06 sec. Als tweede rechtstreeks voor de finale. Na een goede massage en met wat stijve spiertjes van gisteren voorwaar geen slechte prestatie. In de tweede serie starten Olivier en David, Olivier wint deze serie met een tijd van 14.67 sec heel dicht bij zijn PR en David wordt vierde in een tijd van 15.37 sec. Ook dicht bij zijn PR. David moet even wachten om te vernemen dat hij op 0.03 sec. De finale misloopt. Dus twee man van ons naar de finale op het eind van de dag.

Dan is ondertussen Evan gestart met de voorbereiding van haar verspring wedstrijd, met een afstand van 5.28m. als PR hebben de mensen aan de kant de hoop op een plaats in de middenmoot. Ze start met een afstand van 5.10m. en staat daarmee in de eerste ronde 4e wat best een beetje vertrouwen geeft. De tweede poging geeft geen verbetering maar bij de derde springt ze 5.38m. een PR en ook gelijk door naar de finale, bij deze drie pogingen springt zij nog twee keer over haar oude PR en wordt zij 6e in de uitslag. Ik denk dat zij daar erg tevreden mee is. De trainers aan de zijkant in ieder geval wel.

Omdat ik door familie afspraken naar huis moet kan ik geen live verslag meer geven maar zie later via internet dat er best nog iets te vieren valt.

De finale 110m. horden wordt door Olivier en Joris gelopen Joris wordt hier derde in een nieuw PR van 14.70 sec. En Olivier pakt de zilveren medaille in een tijd van 14.39 sec. Ik denk dat Marian en Jeroen ook een beetje uit hun dak zijn gegaan.

Proficiat allemaal voor een schitterend NK!!!!!

 

Om dit weekend nog completer te maken valt ook nog te melden dat Koen zich met het Nederlands Neo senioren estafette team met een tijd van 40.12 sec. de limiet voor de 4x100m. voor het EK in Finland heeft gelopen.

Koen ook voor jou van harte man, loon naar werken!!!


  tijs

Proficiat mannen, succes met de borreltjes Coen ;)


  Olivier

En Koen natuurlijk gefeliciteerd!!


  Olivier

Bedankt Stephan en Marcel! Ik moet zeggen dat het mezelf ook wel een beetje verbaasd aangezien ik afgelopen winter met Jeroen pas weer horden ben gaan trainen na een hele tijd niet. Vorig jaar deed ik geen eens mee op het NK en nu zilver, super!


  Jordy

Toppers!


  Stephan Campos

http://vimeo.com/69426252#at=0
Olivier, ik zat net dit filmpje op losse veter met stijgende verbazing te bekijken. Ik dacht even dat je die Simon Blok op de finish nog ging pakken! Helaas net niet, maar wat een stormachtige ontwikkeling heb jij doorgemaakt. Ik heb je tijden als D-junior er nog eens bij gepakt. 16.30s in je eerste hordenrace over 80m horden. Een jaar later zat je al op 14.62 en liep je eindelijk die 3-pas! Vervolgens mijn tijden aan flarden gelopen ;-) en nu ben je zelfs sneller dan deze tijd op de 110mH! Heel veel respect en een dikke proficiat! (ook voor je huidige trainers!) En ga vooral zo door!!

Groet Stephan
je ouwe D-trainer, en trouwe volger


  Marcel van Gool

Olivier van harte gefeliciteerd met je zilveren plak op de 110 horden. Koen gefeliciteerd met de limiet.
Coen bedankt voor het gezellige weekend!


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
Coen Huyding 30 juni 2013 6 reacties

Warning: simplexml_load_file(http://www.av-attila.nl/nieuws/rss): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 42 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "http://www.av-attila.nl/nieuws/rss" in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 42 Notice: Trying to get property 'channel' of non-object in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 44 Notice: Trying to get property 'item' of non-object in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 44 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/e/d/a/attila-sprintgroep.nl/httpd.www/php/functions/cronjob.php on line 44