24

feb

Zilver voor David

Ik ben vanwege regioverplichtingen niet op de zaterdag in Apeldoorn tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor voor junioren aanwezig dus kan ook geen live verslag geven van de gebeurtenissen. Wel een summiere opsomming van feiten die van diverse bronnen zijn vernomen. Joris start in de eerste serie op de 60m. en wordt tweede in een tijd van 7.37 sec een evenaring van zijn PR ook plaatst hij zich voor de halve finale. Niek start in de vijfde serie op de 60m. en wordt ook tweede in een tijd van 7.35 sec. Dit is voor Niek een PR en ook een plaats in de halve finale.

Eva start in de tweede serie op de 60m. en wordt vierde in een tijd van 8.07 sec. Ook een PR en zij gaat als tweede tijd snelste mee naar de halve finale.

Eva moet weer aan de bak nu bij het verspringen zij komt hierbij in de finale en dat betekend dat zij 6 keer mag springen waarvan er 5 goed uitkomen op de balk en dat zij in haar derde poging haar PR verbeterde en 5.28m. sprong, wat uiteindelijk een achtste plaats betekend.

Joris en Niek staan beide in de tweede serie van de halve finale en worden derde en vierde Joris in een tijd van 7.34 een PR en Niek in 7.38

Joris had de pech dat hij in eerste instantie werd vermeld als finalist maar later bleek dat er nog iemand was met delfde tijd 7.34 sec. als Joris alleen was hij tweeduizendste sneller als Joris en dus ging deze jongen in plaats van Joris naar de finale, dit moest even worden verwerkt Grrrr…….

Maar met al deze PR’s kun je toch best tevreden zijn vandaar proficiat allemaal.

 

 

Teleurstelling en plezier zitten dicht bij elkaar!!

Zondag 24 februari door de sneeuw naar Apeldoorn om het NK indoor 2013 te bekijken.

Ik zit al een tijdje te wachten als de eerste Attila deelnemers uit de sprint springgroep zich melden. Jeroen samen met David en Ida zijn de eerste en even later komt Olivier met een heel gevolg supporters zich melden, David en Olivier, beide een beetje wit rond de neus van de spanningen, zij gaan op tijd naar beneden om zich voor te bereiden op de series 60m. horden.

Om 13.30 uur start de eerste serie waar Olivier in baan 5 zijn opwachting maakt stijf van de adrenaline heeft hij een perfecte start en vliegt hij over de horde heen en wint zijn serie in een tijd van 8.33 sec. wat een Club record en dus ook een persoonlijk record is.

Deze eerste plek betekend ook dat hij rechtstreeks is geplaatst voor de finale.

In de tweede serie verschijnt David aan de start, hij start in baan 8. Ook bij hem komt de stoom uit zijn oren en vliegt hij als een racet uit de blokken en finisht hij als tweede in 8.43 sec. wat ook voor hem een pr is en wat tevens ook een plaats in de finale betekend.

Beide komen met rode oortjes zelfs een beetje verlegen maar erg gelukkig terug op de tribune waar zij worden gefeliciteerd door al de supporters.

Ondertussen is Elenor samen met haar broer en vader gearriveerd zij doet mee met het hoogspringen, ze hoopt vandaag bij de junioren beter uit de verf te komen als afgelopen week bij het NK senioren, waar zij de aanvangshoogte niet haalde. Maar ook al doe je nog zo je best het zit soms erg tegen en hier ontstaat dan de eerste telleurstelling ook vandaag gaat bij de drie eerste sprongen de lat telkens naar beneden en dan kun je al trainer van alles vertellen het duurt even om dit te verwerken, maar kop op Elenor op naar het buitenseizoen. Omdat er nog een finale 60m. horde moet worden gelopen is als voorlaatste Eva aan zet, zij start op het hink stap springen en met de resultaten van gisteren twee PR’s op 60m. en verspringen hoopt zij vandaag nog een keer te knallen maar ook voor Eva paste vandaag de puzzelstukjes niet goed in elkaar, ze kwam wel drie keer erg goed uit op de balk maar duidelijk was te zien dat door de last die zij had van de enkel en de schenen zij geen harde reactieve afzet had en daardoor ook niet in de buurt van haar PR kwam en dus na drie pogingen klaar was. Gelukkig kun je dan als trainer tekst en uitleg geven en wordt een telleurstelling omgezet naar een uitdaging voor het outdoor seizoen, daarom ook voor jou Eva kop op en laat het outdoor seizoen maar komen!!

En dan het hoogtepunt van vandaag voor Attila de finale 60m. horden. Net als bij grote wedstrijden werden de finalisten aan het publiek voorgesteld en stonden onze mannen duidelijk te genieten van de aandacht. Maar dan roept de starter dat de atleten zich gereed moeten maken, en zie je dat de smoeltjes strakker worden en komt de focus duidelijk bij de wedstrijd te liggen, in het midden van de startlijn in baan 4 Olivier, super gemotiveerd vanwege de tijd uit de serie, en in 5 David met de motivatie om ook op het podium te komen. Dan komt de knal en schieten de atleten uit de blokken David gaat of hij nooit startproblemen heeft gehad maar Olivier voelt een steek in zijn kuit en strompelt als het ware uit de blokken, het gevolg is dat Olivier zich over de hordes heen knokt en als vierde in de finale eindigt dus teleurgesteld maar David snelt als een hinde over de horden en eindigt als tweede en kan even later de zilveren medaille op gaan halen tijdens de huldigingen.

 

 


  Micha

Van harte! Sprintgroep was weer goed vertegenwoordigd. Heel leuk.


  tijs

mooi verslag Coen, en David proficiat met de medaille. De rest, mooie prestaties, veel persoonlijke records en genoeg om trots op te zijn.


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
Coen Huyding 24 februari 2013 2 reacties