28

jun

NK baan

plaatjeIn een zeer warm Zwolle zijn afgelopen weekend de NK baanatletiek afgewerkt, hierbij is Koen erin geslaagd een zilveren medaille te halen op de 100m. A junioren. De series waren eigenlijk een makkie, 2e in 11.08 sec en omdat er maar 3 series waren verviel de halve finale. Dit gaf wel het probleem dat je in de serie niets kunt riskeren, je moet bij de eerste twee lopen, wat ook gebeurde. Op het eind van de dag, in een door de warmte en ook door de tegenstand, bijna allemaal zijn trainingsmaatjes van het Nederlands estafette team, zinderende finale moest hij alleen Wouter Brus voor laten gaan, deze won de finale in een tijd van 10.87 en Koen werd tweede in een tijd van 10.91 sec. Dus mooi een zilveren plak!!
Op zondag waren de 200m. Koen liep de serie 23.21 sec. werd hiermee 2e en plaatste zich eenvoudig voor de finale. In de halve finale moest hij vol aan de bak, omdat er nu 4 kandidaten waren voor 3 finale plaatsen, dit werd knap opgelost met een tweede plaats en gelijk een PR en CR. In de volgende twee uur moest er echt hersteld worden want na het lopen van een PR is het beste er wel een beetje af. In de finale zat Koen in baan 5 en moest hij weer aantreden tegen zijn maatjes uit het Nederlands estafette team, nog warmer als de dag ervoor werd dit dan ook een strijd om van te smullen, Koen werd vierde net buiten de prijzen maar met een PR en CR op de 200m. zijn we toch tevreden naar huis gereden.
Uit onze groep was ook Karen op zaterdag gestart op de 100m. A meisjes, in de serie schiet de starter de meiden weg en constateert een fout, schiet de meiden terug en wijst Karen aan als dader. Iedereen in de omgeving van de start kijkt elkaar aan en snappen er echt helemaal niets van er was dan ook niemand die deze beslissing kon snappen. We hebben aan de kant snel even twee films en ook nog van iemand fotoÂ’s nagekeken en konden, ook bij vertraagde beelden geen fout ontdekken, na raadplegen van de startscheidsrechter hebben we een protest ingediend. Jan werd met zijn film bij de jury uitgenodigd om hem te laten zien en het protest toe te lichten. Bij deze 3 heren was er eentje bij die volgens hem iets zag bewegen, en ja dan heb je geen poot meer om op te staan. Dus Karen gediskwalificeerd, jammer maar helaas.
Ook kwam Glenn op de vrijdag aan de start voor het verspringen, Glenn moest duidelijk wennen aan de omstandigheden die er bij een NK aanwezig zijn. Hij begon met een paar sprongen van rond de 6,35m. ook nog een foutsprong maar je kon wel merken dat hij weer grip kreeg op zijn functioneren wat dan ook te zien was in zijn laatste poging want hij sprong die in een PR 6,56 m. wat hem de zevende plaats opleverde, ik denk dat ze volgend jaar met hem rekening moeten houden voor een podiumplaats!!


  Arlette

Echt top! Geniet er van en Karen jij neemt vast nog eens sportieve revanche.


  Glenn

Ik ben het helemaal met de laatste zin eens :)


  Bart

Netjes Koen en Glenn ;) Jammer van de valse start Karen..


Reageren is niet meer mogelijk na 30 dagen
coen 28 juni 2010 3 reacties