De vliegende startColumn

Word je van een test beter dan de rest?

 

 

Vandaag was het weer testjes dag voor de springers die meetrainen met de sprintgroep. Met een hoge opkomst van maar liefst 5 springers, Lennart, Erwin, Philippe, Glenn en Sander gingen we vandaag aan de slag op onze mooie blauwe baan. Nu zult u zeggen, wat is het nut van testjes? Daarvoor heb je toch de wedstrijden? Dat klopt helemaal. Toch kunnen er enkele spitsvondige argumenten aangedragen worden om toch testjes te doen.

Reden om toch testjes te doen zijn:

 

Bij testjes kunnen afzonderlijke vaardigheden beter gemeten worden. Stel je voor, je doet een wedstrijdje verspringen en je springt als een drol. Waar kan dat dan aan liggen? In principe heb je maar één meetresultaat, de afstand. Je hebt geen informatie over zaken als snelheid, sprongkracht, explosieve kracht en reactiviteit. Met testjes kun je deze zaken afzonderlijk meten. Als bijvoorbeeld blijkt dat je explosieve kracht achterblijft, kun je daar meer op gaan trainen.

 

Testjes kunnen beter afgestemd worden op de trainingsopbouw. Bij testjes gaat het vaak om 3 trainingsmomenten: Begin van het training seizoen, midden van het training seizoen, begin wedstrijdseizoen. Testjes kunnen perfect aansluiten op trainingsperiodes. Dit geldt uiteraard niet voor wedstrijden die vooral in begin en midden van het training seizoen niet voor het oprapen liggen. Mochten ze wel voorhanden zijn dan moet je er vaak 300 kilometer voor rijden.

 

Testjes zijn leuk! Testjes zijn net als Sinterklaas, je verheugt je er al weken op. Zeker als het lekker weer wordt, wil je niets liever dan je eerdere testresultaten verpulveren.

 

Nog even over vandaag. Het was me wat, in november begonnen met 2 man, is onze testgroep nu toegenomen tot 5. We hadden er allemaal zin in, het was lekker weer, met lekker veel rugwind. De baan zag er goddelijk uit zo \'s middags. Bovendien had iedereen zijn goede humeur van Koninginnedag meegenomen naar de baan. De knetterende house uit de ”gigantische” gettoblaster van Glenn en de dikke hockeyers achter het hek maakten het plaatje compleet. Uiteindelijk konden we na een lange sessie van 2,5 uur de volgende conclusies trekken: Lennart, Erwin en Glenn kunnen goed hinken met hun sterke been. Sander kan goed hinken met allebei de benen. Philippe met geen van beide benen.

Conclusie: De een is meer vooruitgegaan dan de ander maar in het algemeen is iedereen verbeterd. De resultaten bieden perspectief voor dit jaar en ook is duidelijk geworden waar we nog aan moeten werken. We kunnen dus zeker stellen dat testjes zin hebben.

 

Algemene conclusie:

Doe drie maal jaarlijks een test dan wordt je vast en zeker beter dan de rest!


Vind dit leuk309 personen vinden dit leuk


Bekijk alle columns


Incorrect string value: '\xE2\x80\x8B.