De vliegende startColumn

Wil je knallen door de bocht: wordt dan één met het Goudgele vocht!!

 

 

Het is paasmaandag, ik zit lekker binnen en lees op mijn gemak het magazine Helden.

 

Deze editie staat Johan Cruijff centraal. Mijn aandacht wordt opeens getrokken door de volgende zin: "Na afloop van een van de eerste Europacupwedstrijden als coach van Ajax, ging je op de gang zitten om te kijken wie hem zouden smeren. Wij geloofden onze oren niet. Cruijff, die vroeger als eerste de taxi\'s bestelde na een uitwedstrijd. De volgende dag vroegen we je of je spelers had betrapt. Ja zei je: Van Basten, van het Schip, Winter en Witschge. Nou en?, Zeiden wij. Nou en? Antwoordde jij, die komen er!"

 

Na deze zin was ik enigszins verbijsterd. Hoe kon iemand die zoveel heeft betekend voor de sport en zoveel prijzen heeft gewonnen zoiets beweren. Topsport is toch jarenlang keihard werken voor een doel, jezelf allerlei dingen ontzeggen. Leven volgens de blauwe knoop, leven als een monnik in een boeddhistisch klooster. Degenen die dit doen die komen er. Degenen die het bier en de vrouwen ontdekken die komen er niet. Die krijgen een bierbuik, ballonkuiten en een dikke kop met rode appelwangetjes en zullen niks meer klaarspelen op het sportveld. Als ze als überhaupt nog kunnen sporten. Normaal zijn dit soort mensen namelijk altijd geblesseerd. Waarom komen Van Basten, Van het Schip Winter en Witschge er dan wel? Ondanks dat ze ongetwijfeld ladderzat met een mooie deern op hun rug via de regenpijp in hun bed zijn beland?

 

Misschien moeten de trainingsschema’s maar eens drastisch herschreven gaan worden:

Geen tempo’s meer maar gewoon 2 keer per week een bierestafette.

In plaats van krachttraining geen reps en gewichten, maar de dansvloer waar je 2x per week John Travolta nadoet. Duurlopen hoeven ook niet meer in plaats daarvan ga je gewoon 2 uur hakken op een dancefeest.

Het sportdieet moet trouwens ook aangepast worden. Geen eiwitsuplementen meer maar gewoon 2x per week een spelletje limp bizkit spelen.

Geen energydrank, jus d’orange en kruidenthee meer, maar gewoon op ieder moment van de dag bier. ‘s Ochtends bij het ontbijt. Als energydrank tijdens de training en ook uiteraard na de training om het herstel te bevorderen.

Ik weet uit ervaring dat er al voldoende goede atleten zijn die goede resultaten hebben gehaald met bovenstaande trainings en voedingsschema’s. Dus wat mij betreft gooien we alles per direct om.

 

Om mijn gevoel kracht bij te zetten daarom nogmaals:

 

Wil je knallen in de bocht: drink dan meer van het goudgele vocht!


Vind dit leuk328 personen vinden dit leuk


Bekijk alle columns


Incorrect string value: '\xE2\x80\x8B.